RECEPTES

ESPAGUETIS D’ESPELTA AMB SALSA DE BOLETS

 

Quina meravella la tardor! Els boscos s’omplen de bolets i nosaltres hem aprofitat per anar-ne a caçar per després poder-los cuinar.

Quan no és època de bolets, sempre podem recòrrer als bolets dessecats que després de deixar-los 25 minuts en remull estaran al punt per poder-los cuinar!

MontSerrat Rubio | Cuinant Salut

Ingredients

500 grs. d’espaguetis (en aquest cas d’espelta)

200 grs. de bolets (pes un cop cuinats)

2 cebes picades ben petites

2 grans d’all picats ben petits.

1 ampolla (200ml.) de nata líquida Ato

1 got de caldo vegetal

Sal i pebre

Oli d’oliva verge extra

Unes branquetes de farigola i de romaní.


La farigola i el romaní han estat utilitzats sempre a la cuina catalana i mediterrània. A banda de donar aroma i sabor als plats, són aliments “medicament” per les seves múltiples propietats.

L’all és ben sabut que és antibiòtic natural. Per això, sempre que el plat ho permet, és bo d’incorporar-lo a la nostra cuina.


Elaboració

El primer que hem fet ha estat netejar els bolets, trossejar-los i cuinar-los juntament amb les branquetes d’herbes. Els deixem reposar perquè es vagin impregnant dels aromes de les herbes.

A continuació fem un sofregit de ceba i all. Hi afegim els bolets, un got de caldo vegetal i la nata líquida.

Ho deixem reduir tot junt durant un parell de minuts, després ho triturem i ho tornem a posar al foc per ajustar de sal, pebre i de consistència. Si ho volem espessir ho deixarem reduir i si ho volem aclarir hi afegirem una mica de caldo vegetal.

Penseu però que és millor un xic clar ja que a mesura que refreda augmenta la densitat.

Ara ja podem fer els espaguetis, tan sols cal posar-los a bullir amb aigua i sal.

Un cop els tinguem a punt, ho amanim amb la salsa de bolets i ja està a punt de servir.

Opcionalment hi podeu afegir formatge madurat de vaca Mas La Coromina ratllat.


Bon profit!