RECEPTES

FLAM D’OU, CASOLÀ A LA NOSTRA MANERA

 

Retorn a la infantesa i a la tradició!

MontSerrat Rubio | Cuinant Salut

Estris que necessitem

Safata de forn d’uns 5-6 cm.de fondària.

6 motlles de flam, silicona o inox.

Bol fondo.

Varilles.

Cassó.

Colador.


Ingredients

Mig litre de llet Ato Natura ECO.

100 grs. de sucre integral de canya sense refinar (panela o mascobado).

4 ous sencers i 2 rovells. En el nostre cas són ous agafats del propi galliner de Mas La Coromina.

Una branca de canyella i un tros de beina de vainilla (2-3cm.)

Concentrat de poma.


Elaboració

Escalfem el forn a 150ºC.

Obriu la beina de vainilla, separeu-ne la polpa però no llenceu res.

Poseu-ho tot junt amb la canyella i la llet al foc perquè arrenqui el bull.

Pareu el foc i deixeu infusionar.

[Aquest pas el podeu fer el dia abans i la llet us agafarà un sabor més intens de la canyella i la vainilla.]

Un cop feta la infusió, colem la llet i la reservem.

Ara agafem els ous, tant els sencers com els rovells i els batem molt ben batuts.

Afegim el sucre i continuem batent.

Finalment hi afegim la llet i ho fem a poc a poc per evitar grumolls.

A banda, agafem els motlles, aboquem una mica de concentrat de poma. Ha de quedar una capa fina. Ens substituirà el típic caramel líquid, d’aquesta manera evitem un excés de sucres, ens aporta dolçor natural i veureu que resulta molt i molt bo.

Ja podem repartir la barreja feta als motlles.

Enfornem durant 45-50 minuts, al bany maria.

[Per fer el bany maria, cal posar aigua dins la safata del forn (quasi fins a la meitat), hi posem els motlles omplerts i cap al forn!]

Veureu que ja estan a punt quan punxeu els flams amb un ganivet i aquest surti net.

Deixem refredar. És important desemmotllar quan estiguin ben freds!

Els posem a la nevera i ja estan a punt per menjar.


Bon profit!