ARECOproteïna Mas la Coromina

Objectiu: millorar la qualitat dels farratges i la sostenibilitat de les explotacions de vaques de llet ecològiques.

Promoure la sostenibilitat a través de farratges de qualitat

Mas la Coromina ens hem unit al Grup Operatiu de referents del sector ramader i tecnològic per millorar la qualitat dels farratges i impulsar la nostra sostenibilitat. Col·laborem amb NUTREX PINSOS SL i Can Tàpies, experts en pinsos per a ramaders ecològics, per optimitzar la producció farratgera i augmentar el contingut de proteïna.

Amb el suport de l’IRTA, centrem els esforços en la millora de la qualitat dels farratges per garantir el benestar animal i un desenvolupament saludable. A través d’una aliança estratègica, busquem promoure pràctiques sostenibles en el sector i millorar la competitivitat.

Aquesta col·laboració representa una oportunitat única per a Mas la Coromina. Estem compromesos a transferir els resultats obtinguts i contribuir al creixement d’un sector ramader ecològic més fort i sostenible.

Amb entusiasme, treballem en aquest projecte innovador per millorar els nostres farratges, promoure la nostra autonomia i sostenibilitat, i deixar una empremta positiva en el sector ramader ecològic.

Actuacions per aconseguir els objectius del projecte

  • Avaluació de les petjades de carboni i hídriques en explotacions de vaques de llet ecològiques a Mas la Coromina i Can Tàpies.
  • Millora del contingut proteic dels farratges d’hivern mitjançant l’associació de gramínies i lleguminoses.
  • Augment del contingut proteic del farratge de blat de moro amb l’associació amb lleguminoses a l’estiu.
  • Millora de la conservació dels ensitjats d’userda mitjançant l’ús d’additius.
  • Transferència dels resultats a través de jornades de camp i una jornada informativa.

L’objectiu és obtenir dades, farratges amb major contingut proteic, millor conservació dels ensitjats i difondre els resultats al sector.


“Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020”.